Συνταγές
Κοτόπιτα με μανιτάρια χορταστική με τέλειο σπιτικό χωριάτικο φύλλο, μόλις βγήκε.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες αλέυρι (νες καφέ)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη,
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ένα ζύμη εύπλαστο να μην κολλάει στα χέρια.
Για την γέμιση
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα, 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 500γρ μανιτάρια φρέσκα σε φέτες,2 πιπεριές κόκκινες, 200γρ κασέρι τρίμηνο , 1 αυγό, 200γρ κρέμα γάλακτος ή 2κ.σ τυρί κρέμα , λίγο άνηθο, λίγο θυμάρι φρέσκο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα.
Βάζουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά με λίγο νερό και ένα κύβο κοτόπουλο. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο να ψηθούν για 10 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο,της πιπεριές. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρέας σε κομμάτια, ρίχνουμε και το ζωμό που βρασαμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το τριμμενο τυρί, θυμάρι, άνηθο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Μετά σε μία ώρα που έχει ξεκουραστεί, χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπαλάκια, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα (είναι εύκολο φύλλο και για αυτούς που δεν μπορούν) σε τετράγωνο , αλείφουμε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο μαζί .Φτιάχνουμε τον φύλλο σαν φάκελο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Μετά ανοίγουμε το φύλλο μεγάλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου βουτυρομενο , βάζουμε την γεμίσει και βάζουμε και το άλλο φύλλα από πάνω. Γυρνάμε της γωνίες προς τα μέσα ή έξω , Με ένα μαχαίρι κόβουμε όχι μέχρι τέλος, την πίτα και λαδώνουμε από πάνω, ρίχνουμε λίγο νεράκι . Το ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες πος φτιάξουμε το φύλλο σαν φάκελο .
*στην κοτοπιτα κανονικά δεν μπαίνει ανιθος, βέβαια εάν σας αρέσει ,σεβαστό, απλώς ,η κοτοπιτα έχει πολλές παραλλαγές, συνήθως, θέλει πολλών ειδών πιπεριές, κίτρινη πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη, όλα τα άλλα, μπαίνουν, και μπέικον μπαίνει, και θέλει δύο ειδών τυριά, γλυκό και αλμυρό
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.