Connect with us

Γλυκα

Κοπεγχάγη, το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό

Published

on

4

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

Για τη βάση:
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια+ 1/2 φλ. επιπλέον για άλειμμα του ταψιού
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 κ.σ. κορν φλάουερ
170 γρ. ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλια

Για τη γέμιση:
7 μεγάλα αυγά
1 ¼ φλ. τσαγιού αμύγδαλα με το φλούδι χοντροκομμένα
1 ¼ φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
λίγο κονιάκ για το άρωμα

Για τη κάλυψη:
6 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 φλ. τσαγιού νερό
1 γεμάτη κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί 20×30 εκ. περίπου.

Για τη βάση: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μπολ και με τα χέρια ζυμώνετε το μείγμα “τρίβοντας” τα υλικά, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να τρίβεται σε μικρά μικρά κομματάκια όπως ο τραχανάς.

Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, το πατάτε ελαφρά σε όλη τη βάση με το χέρι σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνετε στο μείγμα αυγών. Ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα της γέμισης στο ταψί πάνω από τη ψημένη βάση, φροντίζοντας να πάει παντού ισομερώς.

Στρώνετε από πάνω το ένα φύλλο, το βουτυρώνετε καλά και συνεχίζετε τη διαδικασία στρώσιμο, βουτύρωμα φύλλου μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Αφαιρείτε το φύλλο που περισσεύει περιμετρικά. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε τα φύλλα σε λωρίδες και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο [165 βαθμούς] για 50-55 λ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Για το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λ από την ώρα βρασμού. 1/2 λ πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το λεμόνι. και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό. Όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζετε ζεστό με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και να “πιεί” καλά το σιρόπι, ξεσκέπαστο για να μείνει τραγανό το φύλλο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές16 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές18 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές20 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα22 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές24 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Exit mobile version