Γλυκα
Εκπληκτικό γλυκό κοπεγχάγη σιροπιαστό
Το παραδοσιακό γλυκό της Αρτας! Είναι πράγματι πολύ νόστιμο γλυκό.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ γλυκό κοπεγχάγη ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ του
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-10 φύλλα κρούστας
-200 γρ.βούτυρο ή φυτίνη λιωμένα για το άλειμα των φύλλων
για τη γέμιση
-7 αυγά, (τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα με μια τσιμπιά αλάτι)
-300 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-180 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-1 κουταλάκι μπέικιν γεμάτο
-250 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
-60 ml. κονιάκ
-1 πορτοκάλι στιμένο
-ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
-1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
-1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
για το σιρόπι
-750 ml. νερό
-600 γρ. ζάχαρη
-λίγη φλούδα λεμονιού
-1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή χωρίζοντας τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρι, τις βανίλιες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου να γίνουν κρέμα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα μίγμα από το σιμιγδάλι, τη φρυγανιά, το μπέηκιν, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι, το τριμμένο αμύγδαλο, την μαρέγκα από τα ασπράδια των αυγών,το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε καλά με το μίξερ σε αργή ταχύτητα.
Σε ένα ταψί 30Χ24 εκ., στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας αφού ενδιάμεσα τα βουτυρώνουμε, είτε με βούτυρο, είτε με φυτίνη.
Αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο όπως και τα προηγούμενα.
Πασπαλίζουμε με ανθόνερο ή ροδόνερο ή και με νερό βρύσης τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε ξανά τα φύλλα με το πινέλο.
Με το μαχαίρι χαράζουμε το γλυκό στα κομμάτια που θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 50 λεπτά περίπου.
Σιροπιάζουμε με ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “κοπεγχάγη σιροπιαστό ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!