Connect with us

Συνταγές

Ένα εξαιρετικό παραδοσιακό γλυκό από την Εύβοια – Κοπεγχάγη

Published

on

241864990 1212395225935460 703295095010494330 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά για το σιρόπι
3 φλιτζάνια του τσαγιού αχνή ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το ξυλάκι της κανέλας σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε άλλα δύο λεπτά σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι να παγώσει να έρθει δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για τη βάση της Κοπεγχάγης
400 gr αλεύρι
250 γραμμάρια βούτυρο
κομμένο σε κυβάκια το οποίο έχουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα θα το που θα το χρησιμοποιήσουμε
Λίγο λιωμένο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας
6 κουταλιές κορν φλάουρ
170 γραμμάρια ζάχαρη
Στη μύτη του κουταλιού λίγο ξύσμα λεμόνι ή λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Υλικά για τη γέμιση σε
7 μεγάλα αυγά
Ένα και ένα τέταρτο φλυτζάνα του τσαγιού χοντρόκοπανισμένα αμύγδαλα νωπά με τη φλούδα τους
Ένα και ένα τέταρτο φλυτζάνα του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο
Μία κουταλιά του γλυκού baking powder
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια

Υλικά για το σκέπασμα
6 φύλλα κρούστας εγώ έβαλα 10
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα περίπου 80 gr η όσο χρειαστεί
Μισό φλυτζάνι του ελληνικού καφέ λιωμένο βούτυρο για το τελευταίο φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί
Βάζουμε όλα μας τα υλικά για τη βάση σε μία λεκανίτσα και τα αναμειγνύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας. Η ζύμη μας είναι σαν χοντρόαλεσμένη φρυγανιά. Την βάζουμε στο αλειμμένο ταψί και πιέζοντας ελαφρά δημιουργούμε τη βάση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει.

Γέμιση
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά να γίνουν αφρος.
Σε ένα άλλο μπολ θα αναμίξουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια θα τα ρίξουμε στο μείγμα των αυγών και με μία σπάτουλα θα τα ανακατέψουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια και αφού έχει παγώσει η βάση μας στρώνουμε το μείγμα της γέμισης.
Έπειτα παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ένα ένα πολύ καλά. Στο τέλος στρώνουμε την πίτα μας παίρνοντας τις άκρες προς τα μέσα και προς τα κάτω για να είναι εμφανίσιμη. Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο στο τελευταίο φύλλο και εδώ σας έχω ένα tip που μου το έχει μάθει η αγαπημένη μου φίλη Maria Trester.

Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για λίγη ώρα έτσι ώστε το λιωμένο βούτυρο στο πάνω φύλλο να στερεοποιηθεί και με ευκολία να μπορέσουμε να χαράξουμε με ακρίβεια το γλυκό μας και να μείνει το φυλλο στη θέση του.
Έχουμε τον φούρνο μας στους 165 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στα 50 λεπτά κοιτάμε αν έχει ροδίσει. Μόλις το γλυκό μας έχει ροδίσει και έχει ξεκολλήσει από τα πλαϊνά το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτό το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και όταν παγώσει σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από Χρυσα Τσιλιμιγκακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές39 λεπτά ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές17 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές21 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές23 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version