Συνταγές
Η τέλεια και εύκολη κολοκυθόπιτα με δυόσμο βρώμη γιαούρτι ανθότυρο και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη – η σε ηλεκτρικό τρίφτη ιδανικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο – μόνο τα φύλλα
1 λεμόνι τα ξύσμα του
Μισή κούπα ελαιόλαδο + για το ταψί
4 αβγά
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμ. τυρί φέτα χοντρό – σπασμένη
200 γραμ. ανθότυρο χοντρό – σπασμένο
1 κούπα νιφάδες βρόμης ( κουάκερ)
3/4της κούπας αλεύρι γοχ
1 κουτ. σ. Μπέικιν Πάου ντερ
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προ- εργασία:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, μαζί με 2 κουτ. γλ. αλάτι.
Τα αφήνουμε 15 με 30 λεπτά, να κατεβάσουν τα υγρά τους.
Τα στύβουμε, μέσα σε τουλπάνι, η τούλι, πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το Μπέiκιν Πάου ντερ, την βρόμη, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με σύρμα, σε ένα άλλο μπολ τα αβγά, μαζί με το γιαούρτι, και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα κολοκύθια.
Κρατάμε το τυρί φέτα, για την επιφάνεια, και ρίχνουμε μόνο το ανθότυρο μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, 33×33 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
Σκορπάμε στην επιφάνεια, το τυρί φέτα που κρατήσαμε, και το μισό- βυθίζουμε μέσα στο μείγμα, με σπάτουλα.
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε, στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά, η μέχρι να ροδίσει.
Βγάζοντας την αφήνουμε να κρυώσει για 10 – 20 λεπτά, και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!