Συνταγές
Γίνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά – αφράτη κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αλεύρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-750 gr. κολοκυθάκια
-200 gr. φέτα
-4 μεγάλα αυγά
-120 gr. γιαούρτι
-250 gr. νιφάδες βρώμης (τις αλέθω στο multi)
-άνηθο-δυόσμο
-1,5 κτσ. baking-powder
-λίγο αλάτι
-λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά για το ταψί
-και για το πασπάλισμα φρυγανιά ή σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα καλοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε λίγο και τ’αφήνουμε για μερικά λεπτά.
Στη συνέχεια τα στίβουμε και λίγο με το χέρι και τα βάζουμε σ’ ένα σκεύος.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Απλώνουμε μέσα σ’ ένα πυρέξ το μείγμα, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Η συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τέλειο γλυκό με φύλλο κρούστας και κρέμα, χωρίς αυγά.
Η συνταγή είναι της κ. Mary Deimezi Fairymary – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-1 κούπα σιμιγδαλι ψιλο
-1 κτσ. βούτυρο
-1 κούπα ζάχαρη
-2 βανίλιες
-5 κτσ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για το σιρόπι
-3 κούπες νερό
-2,5 κούπες ζάχαρη
-1 βανίλια, φλούδες και χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και μόλις πήξει βάζουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα εναλλάξ.
Τοποθετούμε την κρέμα και τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Η συνταγή είναι της κ. Mary Deimezi Fairymary – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.