Συνταγές
Απίθανο φαγητό να το χαρείτε! Κολοκυθολούλουδα γεμιστά – τέλειο καλοκαιρινό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαζεύουμε τα κολοκυθολουλουδα νωρίς το πρωί τα πλένουμε και αφαιρουμε το εσωτερικό κίτρινο μερος που έχει τη γύρη.
Αν δεν τα χρησιμοποιησουμε αμεσως τα τακτοποιουμε κατά δεκάδες (βαζοντας το ενα μεσα στο αλλο) τυλιγουμε με λιγο βρεγμένο χαρτί και τα φυλαμε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση :
Τριβουμε με τον τρίφτη ενα μεγαλο κρεμμυδι και μια σκελιδα σκόρδο και το σωταρουμε σε αρκετό λαδι…
Προσθετουμε 3 ώριμες τριμ. ντομάτες 1 πιπεριά κομμενη κυβακια αλατι πιπερι ριγανη και 2 κουπες ρυζι.. Στο τελος αρκετο μαϊντανό και δυόσμο.
Στον πατο του ταψιου στρωνουμε λεπτοκομενες πατατες και κολοκυθακια, τοποθετούμε τα γιαπρακια… Λαδι, αλάτι πιπερι ριγανη και λιγο χυμο ντοματας…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτικό σουφλέ κολοκυθιού – τέλεια ψημένο και πολύ νόστιμο.
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Μαδικα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 κολοκυθάκια μέτρια
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
2.ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπεκιν.
250 γρ.φετα.
200 γρ κασέρι γκούντα .
1 κρεμμύδι ξερό.
Δυόσμο.αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια με τον τρίφτη στο σουρωτήρι και τα πάταμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
Στη συνέχεια χτύπαμε τα αυγά με το σύρμα χειρός πρόσθετουμε αλάτι πιπέρι το λάδι τα κολοκύθακια το κρεμμύδι τρυμενο στον τρίφτη το δυόσμο τα τυριά
Τέλος το αλεύρι μαζι με το μπεκιν ανακατευουμε καλα να ενσωματωθεί το μείγμα το βαζουμε σε ταψάκι 30 εκατοστά και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Μαδικα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”