Ορεκτικα
Εύκολα και οικονομικά κολοκυθάκια γεμιστά με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μία νόστιμη συνταγή με κολοκυθάκια! Αυτή τη φορά με μία πολύ νόστιμη γέμιση με φέτα και τριμμένη γραβιέρα στην κορυφή! Αξίζει την δοκιμή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-4 κολοκυθάκια
-100 γρ. φέτα τριμμένη
-50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-2 αυγά
-Αλάτι- Πιπέρι-Ρίγανη- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, πλένοντας τα κολοκύθια.
Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, τα κόβουμε στη μέση σε δύο μέρη κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
Απλώνουμε το εσωτερικό από τα κολοκύθια σε μία τάβλα κοπής και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια οριζόντια και κάθετα. Βάζουμε την ψίχα αυτή από το εσωτερικό των κολοκυθιών σε ένα μπωλ.
Λαδώνουμε με το πινέλο καλά το εσωτερικό ενός ταψιού πυρέξ τετράγωνου σχήματος, και βάζουμε τα κολοκύθια το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλατίζουμε.
Στο μπωλ με τη ψίχα από τα κολοκύθια, προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την τριμμένη φέτα, την τριμμένη γραβιέρα, ελαιόλαδο, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι φτιάχνοντας έτσι την γέμιση που θα χρειαστούμε για τα κολοκύθια.
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα από την γέμιση και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Ρίχνουμε λίγο λάδι επάνω από τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε την γέμιση με λίγη ακόμα τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε από πάνω, τριμμένη γραβιέρα.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσουν.
Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Δες μερικές ακόμα συνταγές με κολοκυθάκια !