Ορεκτικα
Απλά και υπέροχα κοκκινιστά κεφτεδάκια με λιγκουίνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένο μας ζυμαρικό το λιγκουίνι.. όσο για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια κ σε ποιον δεν αρέσουν!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
500gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κούπα μαϊντανό
2 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα μουλιασμένο σε νερό
300gr. τριμμένη ντομάτα
1κτσ. πελτέ ντομάτας
4 κόκκους μπαχάρι
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
60ml. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1κτγ. βασιλικό ξερό ή 4 φύλλα φρέσκο
500gr. ζυμαρικά λιγκουίνι βρασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο multi το μαιντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αδειάζουμε το μισό από αυτό το μίγμα στον κιμά και προσθέτουμε το αυγό, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Με αυτό το μίγμα, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο μισό μίγμα από το multi και σωτάρουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε κατόπιν τους κόκκους μπαχάρι, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, και νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε έως ότου να πάρει βράση και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου με κλεισμένο το καπάκι του τηγανιού.
Τέλος, βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και σε λίγο το φαγητό είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με κεφαλοτύρι.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και διάλεξε την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “κοκκινιστά κεφτεδάκια” !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor