Συνταγές
Χωρίς τηγάνια, χωρίς λάδια – τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια μαγειρεμένα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής” – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί που έχουμε μουλιάσει
2 κρεμμύδια στο μπλέντερ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ούζο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τα κρεμμύδια (προσθέτω πάντα το κρεμμύδι με τα υγρά του, αυτό θα μάς δώσει την έξτρα νοστιμιά στο φαγητό μάς, και θα κρατήσει να γίνει το μείγμα αφράτο και ζουμερό)
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά,αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα να το ζυμώνουμε)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ με απίστευτη μυρωδιά και εμφάνιση, που το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό!
1 κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 κούπα τριμμένο κασέρι η τυρί αρεσκείας
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τις ξεπλενουμε καλά και τις βράζουμε σε κομμάτια.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τις πατάτες με το βούτυρο το γάλα και το αλάτι (προσοχή με το αλάτι, γιατί τα τυριά από μόνα τούς θα έχουν ήδη τον πουρέ αλμυρό) σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου το μείγμα να γίνει πουρές, προσθέτουμε και τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, βάζουμε το μείγμα από τα κεφτεδακια απλώνοντας σε όλο το ταψί ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το ταψί και απλώνουμε τον πουρέ, βάζοντας στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής” – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ.