Συνταγές
Άλλοι βουτιές στην θάλασσα και άλλοι στην πιατέλα – κεφτεδάκια με πιπεριές και κόκκινη σάλτσα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μισό κιλό ανάμεικτο κιμά 1 αυγό μία χούφτα μαϊντανό ρίγανη δυόσμο κύμινο αλάτι μαύρο πιπέρι πάπρικα και μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ . ( Ψωμί δεν βάουμε λόγω διατροφής άλλα γίνονται πάρα πολύ νόστιμα και αφράτα)
ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα από τη μία μεριά και από την άλλη γεμίζω με πιπεριές.
Ψήνουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο τα βγάζουμε , τις πιπεριές τα βάζουμε σε σακούλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτα να μαλακώσουν και για να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Σε ένα βαθύ τηγάνι τρίβουμε 4 μεγάλες ντομάτες με μία πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ κόβουμε λίγο μαϊντανό προσθέτουμε λίγο νεράκι αλάτι μαύρο πιπέρι σκόρδο σε σκόνη( μπορείτε να βάλετε κανονικο σκόρδο εγώ δεν έβαλα γιατί δεν επιτρέπεται στη διατροφή μου) και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνω το καπάκι και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά να σιγοβράζει.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τέλειες μπουκίτσες απόλαυσης με ωραία υλικά! Κολοκυθοκεφτεδάκια με κεφαλογραβιέρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κολοκυθάκια
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
1 καρότο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Ανιθο
2-3 κ.σ Φρυγανιά τριμμενη
4 κ.σ Αλεύρι
Λίγο Λάδι
λίγο αλάτι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στην λεπτή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια, το καρότο και την κεφαλογραβιέρα.
Ανακατεύουμε και ρίχνω το κομμένο κρεμμυδάκι, το αυγό, την φρυγανιά, το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, τον ανιθο.
Τα ζυμωνουμε καλά και πλάθω μπαλιτσες.
Τις αλεύρωνουμε και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Η γεύση είναι καταπληκτική.
θα τα συνοδεύσουμε με σως γιαουρτιού.
Χτυπάμε γιαούρτι με λίγο λάδι, λίγο νεράκι και ανιθο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”