Για τα κρεμμύδια
- 2 κιλά νεροκρόμμυδα
- αλατι, πιπέρι
- σάλτσα ντομάτας
- ελαιόλαδο
Για τους Κεφτέδες (βασική συνταγή, αν θέλετε προσθέτετε και άλλα υλικά)
- 500 κιμάς ανάμεικτος
- 1 αυγό
- μαιδανός ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ξύδι
- ψωμί μπαγιάτικο (το μουλιάζουμε σε νερό)
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1.30 ώρα περίπου. Στη μια ώρα, γυρνάμε τους κεφτέδες για να ψηθούν και απο την άλλη πλευρά.
5. Σερβίρονται είτε σκέτοι μαζί με τα κρεμμύδια είτε με μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι
*Αν χρησιμοποιήσετε τα απλά κρεμμύδια, πρώτα θα τα ζεματίσετε με ελάχιστο νερό για να φύγει η κάψα και μετά θα τα τσιγαρίσετε με το λάδι
**έξτρα πινελιά, λίγο κόκκινο κρασί στα κρεμμύδια
***θυμάμαι τον παππού να μη βάζει σάλτσες αλλά πιπέρι κόκκινο. εγώ την σάλτσα την θέλω!
**έκπληξη: λεπτές ροδέλες πατάτας στρωμένες στο ταψί πριν ρίξουμε τα κρεμμύδια απο πάνω
** τα νεροκρόμυδα σε σχέση με τα κλασσικά άσπρα κρεμμύδια είναι πολύ πιο γλυκά. είναι μεγάλα σε μέγεθος {όχι οτι δεν υπάρχουν τα κλασσικά κρεμμύδια σε μεγάλα!!} αλλά θα τα βρείτε αρχές φθινοπώρου και όχι όλη τη χρονιά! είναι ιδανικά για γεμιστά με κιμά ή ρύζι για σούπες και πίτες