Συνταγές
ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΛΕ – Υπέροχο αφράτο και εύγευστο κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ.γάλακτος (απο πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο,άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα.Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μιγμα κι απο πάνω το καφέ.
Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανεκατεύοντας το.Ψηνουμε στους 175 μεχρι να πάρει χρωμα και αν βυθισουμε το μαχαιρι να βγαινει καθαρο .
Αφηνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για αφράτο Κέικ με γλασσο κάτι διαφορετικό κ γευστικό…
Η Συνταγή είναι της κ. Βιβη Λιαππη – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά..
6 αυγά ή 7.
2κουπες ζάχαρη,
1βιταμ,
1κουτ σούπας κονιάκ,
8 κουτ σούπας νερό,
4 κουτ σούπας κακάο,
2κουπες αλεύρι..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανονίστε το αλεύρι περίπου, γ. Ο. Χ. ή Φαρινα καλύτερα……
Κάνω πρώτα το Γλασσο να κρυώνει σ ένα κατσαρολι. Βάζω το Βιτάμ, ζάχαρη όλη, κονιάκ, κακάο κτο νερό. Το βράζω 5η 7λεπτα κ αποσύρω. Μετά χτυπώ τα ασπράδια. Μαρέγκα.
Σε άλλη λεκάνη χτυπώ τους κρόκους ρίχνω τη μαρέγκα, ρίχνω το γλασσο μην καίει, χλιαρό προς κρύο αφού έχω κρατήσει μια κούπα για επάλειψη επάνω. Ανακατεύω, κ προσθέτω αλεύρι με μπεικιν, η φαρινα 2κουπες.
Ανακατεύω ελαφρώς με μαριζ. Αδειάζω σε βουτυρωμενη φόρμα κ ψήνω 3 τέταρτα σίγουρα. 180 βαθμους. Όταν ψηθεί αναποδογυριζω στην πιατέλα κριχνω την κούπα γλασσο που είχα κρατήσει.
Κ επάνω εγώ έβαλα φιλέ Αμύγδαλο.
Η Συνταγή είναι της κ. Βιβη Λιαππη – “Μπαχάρι και κανέλα.”