Συνταγές
Θαυμάσιο μαρμπλ κέικ, αφράτο και λαχταριστό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
200γρ γιαούρτι
2 βανίλιες
260γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμενο
2 κγ μπέικιν παουντερ
λίγο αλάτι
4 κσ κακάο αγλυκο
1/3 κουπας γάλα ζεστό
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μιξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Πρισθετουμε τα αυγά ένα ενα, να τα απορροφά το μίγμα μας. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι.
Κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το γιαούρτι.
Μολις ενωθούν βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι που έχουμε κοσκινισει. χτυπάμε με το μίξερ να ενωθουν (μην τα ανακατεψετε πολύ ωρα).
Απο το μίγμα αυτό κρατάμε σε μπωλ το 1/3.
Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με το κακάο να το διαλύσουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα που κρατήσαμε.
Βουτυρωνουμε καλα μια φόρμα μακρόστενη και βάζουμε το κέικ εναλλάξ, δηλαδή βανίλια σοκολάτα x 2 φορές. Με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι κάνουμε σχέδια και σμιγουμε το λευκό με το σοκολατενιο μίγμα ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτα. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι στη μέση αν είναι έτοιμο.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.