Συνταγές
Καταπληκτικό γιαουρτογλυκό ελαφρύ και δροσερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ βανίλιας
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ κακάου
1 kg γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
Σάλτσα φράουλας ή μαρμελάδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια…✓(εγώ έβαλα το ενάμιση πακέτο για να μην είναι πολύ μπουκτιστικό)
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το γιαούρτι και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει… Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά… Ρίχνουμε το μείγμα σε μία αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω τη σάλτσα φράουλας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας απλώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Όσο περισσότερες ώρες μείνει στο ψυγείο τόσο καλύτερα γιατί μαλακώνουν τα μπισκότα και γίνεται πολύ πιο νόστιμο.
Σάλτσα φράουλας μπορούμε να φτιάξουμε με μία συσκευασία φράουλες κομμένες σε κύβους, 3 έως 4 κουταλιές ζάχαρη και απλά το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να δέσει
Βάζουμε καραμελωμενο ζαχαρούχο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Marina Hatzidaki
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχη γιαουρτόπιτα, αφράτη και απολαύστικη με κεράσια και καρύδα!
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκινη φαρίνα
3 αυγα εγώ είχα χωριάτικα
2 φλυτζανια ζάχαρη
1 φλυτζάνι καρύδα
1 στραγγιστό γιαούρτι
1 βούτυρο με γιαούρτι
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
2 φλυτζανια τσαγιού κεράσια χωρίς κουκούτσια
1 φακελάκι μπαικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τ αυγα το γιαούρτι, το ξύσμα την καρύδα το μπαικιν και το αλεύρι και χτυπάμε για δέκα λεπτά στην δυνατή ταχύτητα
Σε βουτυρωμένα φόρμα, ρίχνουμε το μισό μείγμα και από πάνω στρώνουμε τα κεράσια να πάνε παντου
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε 180 πάνω κάτω αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.