Συνταγές
Κασερόπιτα με κρέμα – τέλειο τραγανο φύλλο και νόστιμη γέμιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
1 ποτ κρασιού λάδι
2 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1 ποτ νερό χλιαρό
700 γρ αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το λάδι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα προσθέτω το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.χωριζω σε τεσσερα μπαλάκια σκεπάζω και αφηνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την κρεμα
1 λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ βουτηρο
2 αυγά
400 γρ κασέρι τριμμένο
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το γάλα να βρασει Ρίχνω το σιμιγδάλι αλάτι πιπέρι και ανακατέυω μέχρι να πήξει κατεβάζω από την φωτιά ριχνω τα αυγά το βούτυρο το κασέρι την γραβιέρα και ανακατέυω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την κρέμα έτριψα και λίγο κασέρι ακομα και δύο φύλλα επάνω.Αλείφω με λίγο λάδι και σουσάμι. Ψήνω στους 180 μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!! Καλή επιτυχία!!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια νόστιμη συνταγή που θα σε κάνει να τρέξεις στην κουζίνα για μούρλια κασερόπιτα – ότι πρέπει για το σχολείο με τραγανό φύλλο κρούστας
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλο κρούστας
500 γρ κασέρι τριμμένο
500 ml γάλα
1 αυγο
Λίγο λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τρία φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα βάζουμε μια στρώση από το τριμμένο κασέρι μετά βάζουμε ξανά ένα φύλλο κασέρι ξανά φύλλο κασέρι μέχρι να τελειώσουμε με 2 φύλλα σκέτα.
Τρύπαμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια. Χτυπαμε το αυγό με το γάλα το ρίχνουμε επάνω από την πίτα αφήνουμε 10 λεπτά να τραβηξει και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.