Συνταγές
Εξαιρετικό γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει – Κανταίφι με κρέμα πάνω σε ψημένα μήλα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για τα μήλα:
4 μήλα κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τα κουκούτσια
Κανέλα σε σκόνη
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
Καρύδια
6 καρφακια Γαρύφαλλα
Για Την κρέμα:
1 φάκελακι κρέμα αραβοσίτου που βράζει
Γάλα για την κρέμα (βάσει οδηγιών)
4 κ.δ ζάχαρη για την κρέμα
Για το κανταιφι:
100 γρ. περίπου κανταιφι ξασμενο (η όσο χρειαστούν οι θήκες μαφινς)
1-2 κ.σ βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 πορητι νερό
Βάζουμε για 5 λεπτά (από την ώρα του βρασμού)
Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανα) για πάνω από το γλύκισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος ή πλευρά που είναι κομμένα
προς τα κάτω. Καρφώνουν ένα γαρίφαλο και πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ρίχνουμε λίγο κονιάκ περίπου 4-5 κ.σ και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά σε δυνατή φωτιά και κατόπιν στους 180’C βαθμούς μέχρι να ψηθούν όχι να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Λαδωνουμε μια φόρμα με θήκες για μαφινς και βάζουμε μέσα στις θήκες το κανταιφι καλά ξασμενο.
Ρίχνουμε από 1 κ.σ λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε να ροδίσει ελαφρά στους 180’C βαθμούς.
Στο διάστημα που ψήνεται το κανταιφι κάνουμε το σιρόπι όπως αναφέρω πιο πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Αφού ψηθεί το κανταιφι το βγάζουμε και ρίχνουμε από 1 -2 κ.σ. σιρόπι σε κάθε θήκη. Όταν κρυώσουν στήνουμε το γλυκό ως έξης: Σε πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε τα μήλα με την πλευρά την κομμένη προς τα πάνω (είναι η πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί). Τοποθετούμε πάνω στο μήλο ένα κανταιφι και πάνω στο κανταιφι με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σπο την κρέμα.
Προσθέτουμε καρύδι σε κάθε κανταιφι (από τα καρύδια που είχαμε ψήσει με τα μήλα) λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και λίγο τριμμένο ψημένο κανταιφι από μια φωλιά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ενα ωραίο παγωμένο sparkling κρασί
Το κανταίφιείναι έτοιμο. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”