Συνταγές
Ένα γλυκό που συνδυάζει δυο αγαπημένες γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, το κέικ σοκολάτας με την κρέμα καραμελέ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα έφτιαξα ένα δροσερό κέικ
Η Συνταγή είναι από Veneta Mandradjieva – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για την καραμέλα:
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
για το λευκό μείγμα:
4 αυγά
650 ml φρέσκο γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
για το καφέ μείγμα:
1 αυγό
100 γρ ζάχαρη
100 ml φρέσκο γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα προϊόντα για τα δύο μείγματα (λευκό και καφέ) ανακατεύονται σε ξεχωριστά μπολ.
Η ζάχαρη καραμελώνεται και αδειάζεται στο ταψί. Περιμένετε 1-2 λεπτά να κρυώσει.
Ρίχνουμε το λευκό μείγμα.
Το καφέ μείγμα στη συνέχεια ρίχνεται προσεκτικά στη μέση για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Σε άλλο ταψί μεγαλύτερης διαμέτρου ρίχνουμε περίπου 2 εκ. νερό και τοποθετούμε μέσα το ταψί. Ψήνετε, σε λουτρό νερού, για περίπου 50-60 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Το έτοιμο κέικ αφήνεται να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Στη συνέχεια μετατρέπεται με αναποδογύρισμα σε φαρδύ πιάτο ή άλλο επίπεδο δοχείο.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Η Συνταγή είναι από Veneta Mandradjieva – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.