Συνταγές
Φανταστικα και τα δύο ,το ένα καλύτερο από το άλλο… Κέικ και μηλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελενη Σιδηροπούλου
Υλικά για την κρέμα:
-600 γρ. γάλα
-4 κτσ. κορν φλάουερ
-100 γρ. ζάχαρη
-1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, κάνουμε την κρέμα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε!
Αφού γίνει η κρέμα μας, την αφήνουμε να κρυώσει και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη!!
Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας
-200 γρ. Βιτάμ
-200 γρ. ζάχαρη
-2 αυγά
-200 γρ. γάλα
-1 κτγ. κανέλα
-1 κτγ. γαρύφαλλο
-1 κτσ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε στο μίξερ με τη σειρά που σας τα γράφω!!
Μετά προσθέτουμε στο ζυμάρι μας, το κοκκινισμένο αλεύρι μαζί με το κορν φλάουερ.
300 γρ. Αλεύρι φαρίνα
2 κτσ. κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και μόλις γίνει η ζύμη μας, βάζουμε σε ένα τσέρκι Νο 22, τη μισή ζύμη, μετά την κρέμα μας, (που έχει κρυώσει), μετά την υπόλοιπη ζύμη! Και τέλος 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε λωρίδες!!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις!!
ΠΡΟΣΟΧΉ να περιμένετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει η μηλόπιτα, γιατί μέσα έχει την κρέμα και να μην σας χαλάσει το σχέδιο!!
ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΛΕ
Υλικά
-1 κούπα μαργαρίνη σόφτ
-1 3/4 κούπας ζάχαρη
-1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-4 αυγά
-1/2 κούπας γάλα
-βανίλια
-1/4 κούπας κακάο
-1/4 κούπας άχνη
-1/8 κουταλάκι σόδα
-διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα
-γλάσσο σοκολάτας
-100 γρ. κουβερτούρα
-1/3 κούπας κρέμα γάλακτος (από πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο,άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μίγμα κι από πάνω το καφέ. Με ένα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντας το.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα και αν βυθίσουμε το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.