Συνταγές
Ντελικάτες τρούφες με κάστανο – εξαιρετική ιδέα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ένα κιλό σχεδόν κάστανα,τα ξεφλουδίζουμε κ τα πέρνάμε από το μουλτι.
Καραμελωνουμε 170 γραμ αμύγδαλα με 200-300γρ ζάχαρη… σε τηγάνι ρίχνοντας την λίγη λίγη
Προσοχή στην καραμέλα μη μυρίσει
Όχι σε δυνατή φωτιά
Τα αμύγδαλα τα ψήνουμε 10′ κ μετά όπως ήταν ζεστά ..τους ρίχνουμε την καραμέλα.
Αφού κρυωσε το μείγμα το τρίβουμε στο μουλτι
(δεν τα κάνουμε σκόνη)
Βάζουμε σε κάδο τα λιωμένα κάστανα κ ανακατευουμε με τα καραμελωμενα αμύγδαλα
Σε μπεν μαρί τοποθετούμε 125γραμ βούτυρο (Lurpak), μια κούπα τσαγιού άχνη ,180 γραμ κουβερτουρα κ 4 κσ ποτό της αρεσκείας μας
Για παράδειγμα DISARONNO
Ανακατεύουμε το σοκολατένιο μείγμα κ το ρίχνουμε επάνω στα κάστανα
Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα κ όταν σφίξει το πλάθουμε μπαλάκια ,τα οποία πασπαλιζουμε με τρούφα.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. κάστανα βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
100 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εύκολο κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλουτένη.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 18 x 8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.