Συνταγές
Έτσι για το πρωινό μας καφέ, ένα απλό κέικ βανίλιας αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια φαρίνα
5 αυγά
450 γρ ζάχαρη
250 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλι
250 γρ ηλιέλαιο
Δυο βανίλιες
Τρεις κουταλιές φιλέ αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά ολα τα υπόλοιπα
Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε λίγο φιλέ αμυγδάλου
Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψηνουμε στους 180c για 50-55 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απίθανο.. εξαιρετικά φτιαγμένο ελαιόψωμο στη φόρμα του κέικ!
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 γρμ ξηρή μαγιά
300 γρμ! νερό!
500 γρμ! αλεύρι σκληρό για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλια της σούπας γλυκάνισο
Λίγη ρίγανη
Σουσαμι μαύρο και άσπρο
Μισό φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με 50 γρμ νερό χλιαρό και τη μαγιά τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι, φτιάχνουμε ένα χυλό και τον αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει
Σε μπωλ βαζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, εκτός από τις ελιές και το σουσαμι
Προσθέτουμε το χυλό και ζυμώνουμε για είκοσι λεπτά
Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε πάλι να πάνε παντου
Βαζουμε το ζυμάρι μας στην φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με το σουσαμι, αφού έχουμε περάσει με το πινέλο, λίγο αλευρακι με νερό, για να κολλησει στην επιφάνεια
Ψήνουμε σε 200 βαθμούς για μια ώρα
Η Συνταγή είναι από κ. Νικολέττα Πετροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.