Συνταγές
Κάτι σαν κολοκυθοκεφτέδες απλά στο φούρνο – κολοκυθάκια με μυρωδικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Kassandra – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτριψα τα κολοκυθάκια ( 3 μεγάλα ανάλογα από το ταψί, εγώ έκανα σε μικρό) ( η στα 900 γραμμάρια τριμμένα κολοκυθάκια μπαίνουν 4 αυγά) στον τρίφτη στο χοντρό και τα άφησα σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά με λίγο αλάτι και μετα τα στράγγιξα ελαφρώς.
Τα έβαλα σε μπολ και πρόσθεσα 2 αυγά άνηθο δυόσμο τυρί κατσικίσιο αλάτι( λίγο) μαύρο πιπέρι και φρέσκο κρεμμυδάκι ( αλεύρι δεν βάζω λόγω διατροφής) και ανακάτεψα καλά το μίγμα και το άδειασα σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα.
Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180/190 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Kassandra – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια λαχταριστή συνταγή για Υπέροχα κολοκυθοκεφτεδάκια, πολύ ωραία φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” -Giannis Artemis Peteinarakis.
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα κολοκυθάκια
100 γρ φέτα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 αυγό
3 κσ φρυγανιά
2 κσ φαρίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τους βάζουμε αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά από μια ώρα τα σφίγγουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι το αυγό την φρυγανιά την φαρίνα το αλάτι το πιπέρι το δυόσμο. Τα πλάθουμε τα αλευρωνουμε και τα τηγανίζουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Giannis Artemis Peteinarakis.