Συνταγές
Κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα και πετυχημένα μελομακάρονα με ελαιόλαδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για το σιρόπι
250 γρ. νερό
350 γρ. ζάχαρη στέβια ή κρυσταλλική
2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης , έχει σημασία, είναι η αυθεντική κανέλα θα το καταλάβετε τα ξυλάκια είναι μαλακά σαν χαρτί
1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την βανίλια. Μόλις βράσει το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το μέλι.
Υλικά για τα μελομακάρονα
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό καλής ποιότητας
30 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
1 κ.γ κανέλα σκόνη
½ κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
295 γρ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
200 γρ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κ.γ σόδα μαγειρική
20 γρ. άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175′ C βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στέρεα υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, γαρύφαλλο, κανέλα, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα μελομακάρονα μας. Ζυγίζουμε κάθε μπάλα να είναι 25 γρ. έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και θα σιροπιαστούν καλά. Τα δίνουμε οβάλ σχήμα και τρυπάμε με πιρούνι. Ψήνουμε στους 175’C βαθμούς για 30′ λεπτά περίπου.
Συροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουνε για 15′-20′ δευτερόλεπτα μέσα στο σκεύος που τα βουτήξαμε. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
Και μερικά μυστικά για να τα φτιάξετε τέλεια…
Αξίζουν τα καλύτερα υλικά, μια φορά τα κάνουμε
Θέλουν ελάχιστο ζύμωμα γιατί η ζύμη μπορεί να σφίξει και να μη γίνουν αφράτα στο τέλος.
Βάλτε αλεύρι άριστης ποιότητας, παρθένο ελαιόλαδο και θυμαρίσιο μέλι, θα έχουν τέλεια γεύση. Όταν τα σιροπιάσετε βουτάτε σε δόσεις τα μελομακάρονα στην κατσαρόλα με το σιρόπι, τα αναποδογυρίζετε για να σιροπιαστούν και από την άλλη πλευρά.
Νόστιμη συνταγή από “Helena’s Greek cooking”