Συνταγές
Θυμίζει χαλβά η Λαδόπιτα της Λευκάδας – προσφέρεται στις χαρές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την πίτα
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 κούπες ελαιόλαδο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Σουσάμι για το πασπάλισμα, ασπρισμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτ και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να γίνει σκούρο το μίγμα, να καβουρδιστεί. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι, σκορπίζουμε σουσάμι και απλώνουμε πάνω το μίγμα και το ισιώνουμε.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και το πατάμε με τα χέρια μας να κολλήσει. Χαράσσουμε την πίτα σε ρόμβους και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 1 ώρα περίπου. Σερβίρουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Ένας ιδιαίτερος λευκός κορμός που η γεύση του θυμίζει χαλβά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
100 γρ. cranberries, αποξηραμένα
180 γρ. καρυδόψιχα
2 πρέζες αλάτι
450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολι βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο και τα έβάζουμε αλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο Μετα προσθέτουμε το κονιάκ
Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα στο καυτό γαλα κι ανακατευουμε μέχρι να λιώσει
Προσθετουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατευουμε μεχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μιγμα. Βάζουμε μεμβράνη σε μακροστενη φόρμα 30×10 εκ και πιεζουμε το μιγμα
Καλυπτουμε κι βαζουμε στο ψυγείο για μερικες ωρες
Σερβιρουμε με γλασο σοκολάτας και ρόδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”