Συνταγές
Θεσπέσιο γλυκό κορμός – καλά φτιαγμένος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτί μπερ
250γρ βούτυρο
1/2 ποτήρι του νερού φρέσκο γάλα
Άχνη
Κακάο
1-2 κ.σ λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά)
Ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. Αφού κρυώσει το βούτυρο το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύω. Ρίχνουμε το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύω.
Ρίχνουμε την άχνη και το κακάο ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι. Προσθέτουμε μια χούφτα ινδοκάρυδο, χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα ή μεμβράνη, το τυλίγουμε σε ρόλο και το τοποθετουμε στην κατάψυξη για μια ώρα. Το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε ξανά στη κατάψυξη.
Αν θέλετε μπορείτε να το τοποθετήσετε και στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θεσπέσιο γλυκάκι.. κουταλιά και απόλαυση! Ένας κορμός κατσαρόλας με πολύ ωραία υλικά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Doulkeridou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 ζαχαρούχο των 400γρ (397 γράφει επάνω)
600 νερό
6 κ.σ. ζάχαρη καστανή
8 κ.σ. κορν φλάουρ
250 κουβερτούρα
250 βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
1 πακέτο πτι μπερ (225 γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει μέτρια προς αρκετά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε σπασμένα τα μπισκότα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα ή πυρέξ ή άλλο σκεύος που θα μπει στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και τρούφα ή το αφήνουμε σκέτο
(για παράδειγμα τα σοκολατένια πτιμπερ…και βάζουμε δύο πακέτα γιατί το θέλουμε πιο μπισκοτενιο..)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Doulkeridou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”