Συνταγές
Θα κάνει θραύση! Σπέσιαλ κιμαδόπιτα με χωριάτικο, σπιτικό φύλλο, πιπεριές και πράσο!
Σήμερα φτιάχνουμε παρέα την τέλεια συνταγή για κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο και λατρεμένη γέμιση. Μικροί και μεγάλοι θα την κατά ευχαριστηθούν!
Υλικά
Για τη Ζύμη
400 ml νερό
2 κουταλιές ξύδι
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ βούτυρο
Για τη Γέμιση
1 μεγάλο πράσο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
150 ml λευκό κρασί
200 γρ σάλτσα ντομάτας
Αλάτι – Πιπέρι
Κίμινο
Πάπρικα
2 αυγά
100 γρ κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για την κιμαδόπιτα. Αναμειγνύουμε το νερό με το ξύδι, το αλάτι, το λάδι και περίπου το μισό αλεύρι.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Βάζουμε ένα φύλλο σαν βάση και απλώνουμε κομματάκια από βούτυρο. Σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο και απλώνουμε κομματάκια από βούτυρο. Βάζουμε ακόμα ένα φύλλο και τα κάνουμε μπάλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος, βάζουμε τα 2 μπαλάκια ζύμης, για τουλάχιστον 30 λεπτά, στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε λοιπόν και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την πιπεριά, την σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, κίμινο και πάπρικα.
Όταν το μείγμα κρυώσει ενσωματώνουμε τα αυγά και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνεχίζουμε και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε φύλλα. Βάζουμε το ένα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας που έχουμε λαδώσει.
Το λαδώνουμε και απλώνουμε την κρύα γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα άλλο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες.
Τέλος, λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Αυτή η κιμαδόπιτα θα κάνει θραύση όταν την εμφανίσεις στο τραπέζι για αυτό φύλαξε μερικά κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Δες στη συνέχεια το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!