Συνταγές
Θαυμάσια μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά βερύκοκα
( καθαρό βάρος χωρίς τα κουκούτσια τους)
800 γρ. ζάχαρη
Χυμό απο 1 λεμόνι
10-15 φύλλα Λουίζας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φρούτα , βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
#Δεν τα ξεφλουδίζουμε γιατί είναι βιολογικά ,από τα δέντρα μας!
Σε κατσαρόλα τα τοποθετουμε σε στρώσεις εναλλάξ με την ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για ολόκληρο βράδυ
Το πρωί βράζω σε μέτρια φωτιά για 10-15 λ.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,, ανακατεύοντας συχνά , επίσης και τα φύλλα Λουίζας και ανακατεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε απο την φωτιά
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λ.
Τα φύλλα Λουίζας δεν τα αφαιρουμε
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα προσεχτικά στα αποστειρωμένα βάζα , κλείνουμε σφιχτά και τα αναποδογυρίζουμε για ένα 24ωρο
Τα διατηρουμε στο ψυγείο , γιατί δεν περιέχει πολύ ζάχαρη η μαρμελάδα
#Αποστείρωση βάζων:
Βάζουμε μια καθαρή πετσέτα στην σχάρα του φούρνου και πάνω τοποθετούμε τα καθαρά βάζα ανοιχτά σε πλάγια θέση και τα καπάκια τους απο την ανάποδη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα και αφήνουμε τα βάζα για 15 λεπτά
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα ,στα καυτά βάζα, κλείνουμε καλά με τα καπάκια τους και τα αναποδογυρίζουμε
Τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες
Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.