Συνταγές
Θαυμάσια κρέμα με κεράσια, όμορφα φτιαγμένη και σίγουρα απολαύστικη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
1,1/4ποτ. ζάχαρη
1,1/4πιτ.νερο
φλούδα λεμονιού
λίγο κονίακ
Να βράσει για 4-5 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι
Για την κρέμα
8 ποτ.γάλα
9 κσ.ζάχαρη
8-9 κσ.κορν φλάουρ
1 κρόκο αυγού
1 κρέμα γάλακτος 22% λιπαρά 200ml
1 βανίλια
1κσ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πείξει, να κάνει φουσκάλες. Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε τον βούτυρο, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Στρώνουμε στο παΐρεξ
2 σειρές φρυγανιές ή σαβαγιαρ. Με μια κουτάλα βάζουμε το σιρόπι στις φρυγανιές. Της αφήνουμε λίγο να τραβήξει το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές (σαβαγιαρ).Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1-2ωρες.
Έχουμε έτοιμο το τζέλλυ κεράσι. Δύο φακελάκια με 4ποτ νερό. Το βάζουμε λίγο στο ψυγείο. Βάζουμε κεράσια (ή άλλο φρούτο θέλουμε ή κομπόστο )
Ρίχνουμε το τζέλλυ στην κρέμα χρησιμοποιώντας το πίσω του κουταλιού για να πέφτει παντού, να μην ανοίξει τρυπούλες και και πάει μέσα στην κρέμα το τζέλλυ.
Η Συνταγή είναι από κ. Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.