Συνταγές
Θαυμάσια και αφράτα ντόνατς σε σχήμα μισοφέγγαρο – Crescent donats
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε χλιαρό νερό 150 ml ένα φακελάκι ξερή μαγια 8 γραμμάρια, 2 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες ζάχαρη, Ανακατεύουμε με ένα σύρμα προσθέτουμε 100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και Ανακατεύουμε το σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στην Συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα 150 γραμμάρια Αλεύρι 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό, μια πρεζα Αλάτι ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, 7 γραμμάρια μπεικιν παουντερ, ένα φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας, 1 κουταλιά της σούπας λάδι ηλιέλαιο
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί Στο χέρι η ζύμη ειναι πολύ μαλακή σε Αλευρωμενη επιφάνεια Ανοίγουμε την ζύμη με το πλαστή σε πάχος ενός εκατοστού περίπου και κόβω με στρογγυλό κουπατ αλλά βαζω επάνω στην ζύμη και κόβω με την άκρη απο το στρογγυλό κουπατ για να προσπαθήσω να βγάλω ντονατς σε σχήμα μισοφέγγαρο
τοποθετούμε τα ντονατς επάνω σε ταψί με λαδόκολλα η σε ελαφρώς Αλευρωμενη επιφάνεια τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν, τα Αφήνουμε λίγο σε απόσταση όχι δίπλα δίπλα γιατί θα φουσκώσουν, τα τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμενω ηλιέλαιο η σπορελαιο να έχει κάψει καλά το λάδι
στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά αφου ψηθούν και ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές τα περνάμε όσο είναι ζεστά ακόμα απο ζάχαρη, Να τα φτιάξετε ειναι πεντανόστιμα και ελαφρά σαν πούπουλο πολύ Αφράτα τα πιτσιρίκια θα τα λατρέψουν.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.