Κεικ
Η φανουρόπιτα συνήθως φτιάχνεται στις 27 του Αυγούστου, τη μέρα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Σύμφωνα με την παράδοση, η Φανουρόπιτα φτιάχνεται όχι για τον ίδιο τον Άγιο, αλλά για τη σωτηρία της ψυχής της μητέρας του. Τα επτά υλικά που συμβολίζουν τα επτά μυστήρια της εκκλησίας μας.
Υλικά( 7)
1) -1/2 φλ. λάδι
2) -1φλ. χυμό πορτοκάλι
3) -1φλ. ζάχαρη
4) -2κ.γ. Baking Powder
5) -1κ.γ. κανέλα (ή ανάλογα με την προτίμησή σου)
6) -3φλ. αλεύρι (όσο σηκώσει)
7) – 1φλ. νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Επειτα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το νερό με το μπεικιν και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε το μείγμα με τo μπεικιν στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε στο μπολ αλεύρι όσο σηκώσει και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας . Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Πριν βγάλουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, κάνουμε το τεστ με οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.