Συνταγές
Υπέροχο το φαγητό σας – αγαπημένο κοτόπουλο στήθος με χυλοπίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα ένα κιλό στήθος κοτόπουλο και το έβρασα περίπου για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει .
Σε ένα βαθύ τηγάνι έριξα ελαιόλαδο, ψιλοέκοψα ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι, μισή κόκκινη πιπεριά, έριξα 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες, 4-5 ντοματίνια και 100 ml. πουμαρό, αλάτι, πιπέρι, λίγη γλυκιά πάπρικα, φρεσκοκομμένο μαϊντανό και περίπου 2,5 ποτήρια από το ζωμό που έβρασα το κοτόπουλο.
Εριξα μέσα και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και 500 γραμμάρια χυλοπίτες.
Αφησα να βράσουν, τα έβγαλα από τη φωτιά με λίγο ζουμάκι που σε 5 λεπτά έγινε μια λαχταριστή σάλτσα με τα ζυμαρικά και το πουλάκι.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η πιο νόστιμη πορτοκαλοπιτα που έχετε δοκιμάσει!
ΥΛΙΚΑ:
-7 φύλλα κρουστας
-3 πορτοκάλια
-180 γρ. βιταμ λιωμένο
-10 αυγά
-250 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμενα και αλεσμενα
-450 γρ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, (εκτός από τα φύλλα κρούστας), και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε ένα- ένα βουτυρώνοντάς τα καλά σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το μείγμα και το καλύπτουμε με τα φύλλα που περισσεύουν στα πλαϊνά του ταψιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ή αν το θέλουμε ζουμερό σιροπιάζουμε, (σιρόπι: 2,5 κούπες ζάχαρη, 600 ml. νερό, χυμός από 1 πορτοκάλι, 1 ξυλάκι κανέλας. Όλα μαζί να πάρουν μία βράση και περιχύνουμε πάνω στο γλυκό).
Καλή επιτυχία!