Γλυκα
Η Πάστα ταψιού που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ νόστιμη και εντυπωσιακή πάστα ταψιού που θα αποτελέσει το τέλειο επιδόρπιο, στο επόμενο τραπέζι που θα κάνεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
200+150 ml γάλα
200 ml. λάδι
225 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
για τη μους καραμέλας
400 ml. κρέμα γάλακτος
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
για τη γκανάζ
300 ml. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την πάστα ταψιού, σπάζοντας και ρίχνοντας σε ένα μπολ τα αυγά. Προσθέτουμε κατόπιν την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα 200 γρ. από το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ. Το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσουμε στο μπολ το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και χτυπάμε καλά έως ότου να φτιάξουμε τη ζύμη.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στο εσωτερικό του αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε την ζύμη στο ταψί και την στρώνουμε με την σπάτουλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να ελέγξουμε το σωστό ψήσιμο, βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο εσωτερικό του γλυκού. Καλό ψήσιμο, σημαίνει πως δεν μένουν υπολείμματα ζύμης στην οδοντογλυφίδα. Έτσι, είναι έτοιμο το παντεσπάνι της πάστας.
Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την μους. Για να γίνει αυτό, αδειάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί. Κατόπιν, προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να έχουμε έτοιμη την κρέμα μας.
Με ένα ξύλινο καλαμάκι τρυπάμε το παντεσπάνι στο ταψί σε όλη του την επιφάνεια.
Αδειάζουμε κατόπιν τα υπόλοιπα 150 γρ. από το γάλα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στο γλυκό, απλώνουμε με την σπάτουλα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προχωράμε στο τρίτο βήμα που είναι η παρασκευή της γκανάζ. Σε ένα μπολ, βάζουμε την κουβερτούρα αφού την σπάσουμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και κατόπιν αδειάζουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε την γκανάζ να κρυώσει.
Βγάζουμε μετά από την 1 ώρα το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε στο γλυκό την γκανάζ, την απλώνουμε με τη σπάτουλα και βάζουμε ξανά το ταψί στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
Μετά και από αυτή την 1 ώρα στο ψυγείο, βγάζουμε το ταψί, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί από την πάστα, και η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
Μπορείτε να στολίσετε την πάστα με σοκολάτα καραμέλα. Κόβουμε την πάστα ταψιού σε ορθογώνια κομμάτια.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics