Συνταγές
Ζύμη για πίτες με διαφορετικές γεμίσεις και εκτελέσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την ζύμη
2,5 κιλά αλεύρι γοχ νερό όσο πάρει, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 100 γρ ελαιόλαδο.και 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες Βιτάμ λιωμένο όλα τα υλικά σε μία λεκανιτσα ζυμώνω αφήνω να ξεκουραστεί.
Έχουμε κόψει τα διάφορα λάχανα, σπανάκι, λαπατα, κρεμμύδακια φρέσκα, πράσο, τσουκνίδια τα κόβουμε τα πλένουμε πολύ καλα τα βάζουμε σε μια λεκάνη ρίχνω αλάτι μια χούφτα τραχανά γλυκό λάδι και τυρί φέτα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε την πίτα.
Βάζω από δύο φύλλα γέμιση ξανά 2 φύλλα γέμιση και σκεπάζω με αλλά 2 φύλλα πάντα τα φύλλα ανάμεσα να είναι λαδωμενα.
Για την πρασοκιμαδοπιτα σοταρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 πράσα και λάδι σοταρουμε καλά ριχνουμε τον κιμά τα σοταρισα όλα μαζί πολύ καλα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από την φωτιά
αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πρόσθεσα μισή κούπα του τσαγιού γάλα και μια χούφτα τραχανά γλυκό ανακατεύουμε βάζουμε σε ένα ταψάκι 2 φύλλα κάτω ανάμεσα λαδωμενα την γέμιση σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδωμενα χαραζουμε και ψήνουμε .
Για την γαλατοπιτα
1 λίτρο γάλα στην κατσαρόλα άφηνουμε να ζεσταθεί σε ένα βαθύ μπολ βαζουμε 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ βάζουμε 2 κούπες γάλα μέσα στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά
ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι, 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Βιτάμ και 1 βανίλια ανακατεύουμε ανοίγουμε 3 φύλλα τα απλώνω στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν βάζουμε λίγο Βιτάμ σε διάφορα σημεία πάνω στη πίτα και ψήνουμε .
Όλες τις πίτες τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά. Περίπου.
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.