Συνταγές
Ζουμερό αγριογούρουνο με κους-κους, καλομαγειρεμένο και λαχταριστο
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το αγριογούρουνο με ακτινίδια μια νύχτα, την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα ακτινίδια.
Σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας βάζουμε σε ένα μπωλ αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο, λάδι, λεμόνι και μουστάρδα.
Τα χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά, βάζουμε το κρέας σε μια λαδόκολλα και περιχύνουμε την μαρινάδα.
Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα και τοποθετούμε σε γάστρα με σχάρα, βάζουμε νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 150 βαθμούς.
Σερβίρουμε με κους-κους βρασμένο με αρακά και καρότα σωταρισμένο με αγελαδινό βούτυρο.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για χοιρινό με πατάτες μαγειρεμένο στο φούρνο, με μυρωδικά και τριμμένο κασέρι! Σκέτο λουκούμι!
Πολύ νόστιμη συνταγή για χοιρινό με πατάτες στο φούρνο και τριμμένο κασέρι. Βγαίνει πεντανόστιμο! Ότι πρέπει για Κυριακή!
Υλικά
500 γρ. χοιρινό κρέας
4 πατάτες
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Δενδρολίβανο
200 γρ. κασέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε, κόβοντας τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε σε ένα πυρέξ.
Στην συνέχεια, κόβουμε το κρέας στο ίδιο μέγεθος που κόψαμε τις πατάτες και το προσθέτουμε και αυτό στο πυρέξ.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, ρίχνουμε λίγο δενδρολίβανο και καλύπτουμε το φαγητό με το τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε άλλη μισή ώρα το φαγητό ξεσκέπαστο.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι εδώ.