Συνταγές
Η χαρά του ουρανίσκου – αγριογούρουνο ψητό στην γάστρα
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά και 300 γρ αγριογούρουνο
5 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε μια σουπιέρα βάζουμε κρασί ,λίγο ξύδι ,δυο σκελίδες σκόρδο ,δυο φύλλα Δάφνης, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο .
Το πρωί το βγάζουμε από τη σουπιερα να στραγγίξει λίγο ,την μαρινάδα την πετάω .
Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο να κάψει .
Αφού κάψει την βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνω λίγο λάδι στον πάτο.
Βάζουμε και τα κομμάτια του κρέατος αφού πρώτα έχουμε ρίξει αλάτι και πιπέρι ,τα αλείφουμε με λίγο λάδι και την βάζουμε στο φούρνο χωρίς καπάκι ,όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε το κρασί ,το σκόρδο ,το δεντρολίβανο ,την Δάφνη και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, κλείνω με το καπάκι και ψηνουμε στους 210 με 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε από την γάστρα σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευουμε με πατάτες τηγανιτες
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.