Συνταγές
Πω πω λουκουμάκι έγινε το φαγητό – τόσο λαχταριστό και νόστιμο αγριογούρουνο στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γύρω στα 2 κιλά κρέας αγριογούρουνο κομενα σε μερίδες το βαζουμε για 3 ώρες σε νερό με ξύδι να φύγει το έντονο μυρουδιά του, μετά το ξεπλένουμε καλά με πολύ ζεστό νερό, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 φιλτζανι ελεολαδο το σοτάρουμε να πάρει λίγο χρωμα το σβήνουμε με 1 ποτιρι κρασί
Βάζουμε 2 φύλλα δαφνη,1 κουτάλι ριγανι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτάλι μουστάρδα, 1 κουτάλι μίγμα μαροπιπερο κύμινο νερό μέχρι να σκεπάζετε το κρεασ το κλείνουμε το καπάκι το βάζουμε στο πετρογαζ να σιγά βράζει το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεασ γιατί τα άγρια κρέατα είναι σκληρα .
Όταν βλέπουμε που έγινε το κρεασ το αφαιρέσουμε σε ένα πιάτο στο ζουμί αυτό βαζουμε 5 πατάτες μεγάλες κομενα σε φέτες για 8 “να μαλακωσουν λίγο και συνεχίζω έτοιμασιεσ για το φούρνο.
Στρώματα πατάτες ρίχνουμε λίγο αλάτι κόκκινο πιπέρι 2 σκελίδες σκόρδο βάζω το κρεασ επάνω με ένα πινέλο βαζουμε λίγες λιωμένο βουτερο να μείνει μαλακό το κρεασ λίγο μαυροπιπερι και ριγανι και 1 φιλτζανι του καφέ ελαιολαδο και ψήσιμο για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα..
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.