Συνταγές
Αγριογούρουνο με αποξηραμένα δαμάσκηνα στην γάστρα και πατάτες
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μερίδες το αγριογούρουνο, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό και ξύδι για να φύγει η βαριά μυρωδιά.
Το αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
Στην συνέχεια το ξεπλένω καλά από το ξιδόνερο και το βάζω στην γάστρα μου.
Προσθέτουμε λάδι, κόκκινο κρασί, 2 φύλλα δάφνης, μαϊντανό, 5-6 κόκκους μπαχάρι, μια κουταλιά της σούπας μέλι, αλάτι, πιπέρι, 1 πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα με την φλούδα, χυμό από ένα πορτοκάλι, ρίγανη, 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, μοσχοκάρυδο, 2 ξυλάκια κανέλλα, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, δεντρολίβανο, λίγο μπούκοβο.
Σκεπάζουμε την γάστρα μου και το αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να απορροφήσει το κυνήγι μας τα αρώματα της μαρινάδας.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 3 & 1/2 ώρες.
Μιάμιση ώρα πριν ρίχνουμε τις πατάτες μου με λίγο αλατάκι ακόμα…
Ανά μια ώρα το γυρνάμε.
Μισή ώρα πριν το βγάλω, το ξεσκεπάζω και ρίχνω 250γρμ αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια. (Μπορούμε να προσθέσουμε και βρασμένα κάστανα Του πάνε πολύυυυ)
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.