Connect with us

Συνταγές

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ !! Φανταστικό φαγητό, λουκούμι έγινε.

Published

on

306999391 614502213419094 7612063295733130556 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αγριογούρουνο
3 κιλά κρεμμυδάκια μικρά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
4 ντομάτες τριμμενες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ
6 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανακι ξύδι
1 /3 από ξύλο κανέλας
6 -7 γαρυφαλακια
8 – 10 κόκκους μπαχαρι
3 φύλλα δάφνης
1 κλωναρακι δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Κρασί
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Ξύλο κανέλας
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Δενδρολίβανο
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε ολα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκάνη, βάζουμε το κρέας πλυμένο και κομμένο σε μερίδες, το κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα πλένω και τα τρυπαω με το πιρούνι σε δύο μεριές, τα ζεματίζω για ένα λεπτό από το σημείο βρασμού και τα περνάω από το τηγάνι με λίγο λάδι να τηγανιστουν ελαφρώς.
Σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνω τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας, σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και όλα τα υλικά εκτός τα κρεμμύδια και το αλάτι, κλείνουμε την γάστρα με το καπάκι και την βάζω σε προθερμασμενο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Στην μια ώρα του ψησίματος αφού έχει μαλακώσει λίγο το κρέας ρίχνω τα κρεμμύδια, το αλάτι και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερο, καθώς και ξύδι.

Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να μελώσει η σαλτσούλα του, εάν δω ότι έχει πολλά υγρά δυναμώνουμε την θερμοκρασία όταν ρίχνω το αλάτι και βγάζω το καπάκι της γάστρας.
Νερό δεν βάζουμε καθόλου γιατί κατεβάζουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες υγρά και αφού ψήνεται στον φούρνο δεν εξατμιζονται.

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές3 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ5 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές17 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές19 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές21 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές23 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Exit mobile version