Συνταγές
Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλο με καρότα και αρακά – μια τόσο απλή εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
4 φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλο 450 γραμ. αρακά – τον αγόρασα καθαρισμένο από την λαϊκή της γειτονιάς μου και τον είχα στην κατάψυξη 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά κομμένη 1 πιπεριά πράσινη κέρατο αρωματική κομμένη1 πράσο σε ροδέλες 1 καρότο σε ροδέλες – είχα στην κατάψυξη 3 ντομάτες στο μπλέντερ τον χυμό τους 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο 75ml. Ελαιόλαδο 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά Ανθό αλατιού πιπέρι από μύλο Μισή κούπα βραστό νερό
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε το κοτόπουλο μπατονάροντας το, με χαρτί κουζίνας, και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο, να κάψει σε δυνατή φωτιά, -9 με μέγιστη το 9- και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα, 3 με 4 λεπτά, την κάθε πλευρά.
Το βάζουμε σε πιάτο, και το αφήνουμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη ένταση, – 6 με μέγιστη το 9- και συνεχίζουμε, σοτάροντας, τα κρεμμύδια, το πράσο, και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο, το σοταρισμένο κοτόπουλο, τον χυμό ντομάτας, την πάπρικα, τον μισό άνηθο, περιμένουμε να πάρουν βράσει, και μαγειρεύουμε 25 με 30 λεπτά, σε σταθερή θερμοκρασία. – 6 με μέγιστη το 9-
Μόλις περάσει το πρώτο δεκάλεπτο, προσθέτουμε το βραστό νερό.
Όταν δέσει η σάλτσα μας, και μαλακώσουν τα λαχανικά μας, δοκιμάζουμε, διορθώνοντας αν χρειάζεται επιπλέον καρύκευμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο, αφήνουμε το φαγητό μας, να ηρεμήσει 5 λεπτά, και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!