Υλικά
800 γραμ. μοσχάρι
3 πατάτες
4 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σελινόριζα
3-4 κλωνάρια σέλινο
1 κρόκο αυγού
Χυμό από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας σε νερό και ελαιόλαδο για 2 με 2:30 ώρες σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τον ζωμό.
Τοποθετούμε το κρέας στην ίδια κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά μας που τα έχουμε χοντροκόψει, ρίχνουμε τον ζωμό και ελαιόλαδο και βράζουμε για 20-30 λεπτά.
Ανακατεύουμε τον κρόκο με τον χυμό λεμονιού και λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά ρίχνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
foodaholics.gr