Συνταγές
Ένα από τα πιο υπέροχα Ελληνικά φαγητά… Εύκολος μουσακάς που θα εκπλαγείτε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με την αψογη και σωστη εκτελεση που περιγράφεται θα τον απογειωσετε!
Τι ωραία μαμαδίστικη συνταγή για μουσακάς !
Δοκιμάστε να προσθέσετε στο ταψι πριν το βάλετε για ψήσιμο, πάνω στην μπεσαμέλ μια λεπτή στρώση σάλτσα ντομάτας και μπορεί ο μουσακάς (ή και στο παστίτσιο) να γίνει ακόμα νοστιμότερος.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για τα λαχανικά
-2 μεγάλες πατάτες σε φέτες
-2 μεγάλα κολοκυθάκια σε φέτες
-2 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες
για τον κιμά
-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-50 ml. λευκό κρασί
-500 γρ. σάλτσα ντομάτας
-1 φύλλο δάφνης
-1 κ.γ. αλάτι
-1 πρέζα ζάχαρη
-1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
-1 κ.γ. ρίγανη
-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
για την μπεσαμέλ
-150 γρ. βούτυρο
-150 γρ. αλεύρι Κούλα
-1300 ml. γάλα
-1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-1/3 κ.γ. μαυροπίπερο
-50 γρ. κασέρι τριμμένο
-3 κρόκοι
για πασπάλισμα
-φρυγανιά
-κασέρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με τα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και τηγανίζουμε με τη σειρά τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Μετά το τηγάνισμα τα τοποθετούμε σε πιάτα με απορροφητικό χαρτί.
Αφού λαδώσουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών, στρώνουμε τα λαχανικά, πρώτα τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, κατόπιν τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και τέλος τις μελιτζάνες.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του κιμά.
Ζεσταίνουμε πάλι ελαιόλαδο στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τον κιμά.
Ανακατεύοντας, προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά.
Μαγειρεύουμε έως ότου να εξατμιστούν τα υγρά, αφαιρώντας το φύλλο δάφνης.
Αδειάζουμε το μίγμα του κιμά στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Προχωράμε στην παρασκευή της μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο έως ότου να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
Αφού το αλεύρι ενσωματωθεί στο βούτυρο, αδειάζουμε σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Οταν τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συμπληρώνουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την μπεσαμέλ στο ταψί, και την στρώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “μουσακάς” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis