Συνταγές
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι ολικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
1 ποτηρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού γάλα
2 αυγά (τα χτυπάμε λίγο)
3 κ.σ γιαούρτι (κάνει και στραγγιστό)
2 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως, η αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1/2 κούπα τριμμένη φέτα
1/2 κούπα τριμμένο ανθότυρο
Λίγες σταφίδες
1 πρέζα αλάτι
Λίγο δύσκολο ξηρό
Για πασπάλισμα:
Λίγο σουσάμι και σπόρια (ότι σπόρια θέλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα και το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, το ανθότυρο, το αλάτι, δυόσμο, το αλεύρι, τις σταφίδες, το μπέικιν πάουτερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε καλά η στρώνουμε λαδόκολλα, ρίχνουμε το χυλό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και λίγα σπόρια.
Ψήνουμε στους 190’C βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουνε να κρυώσει και την κόβουμε.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχες στριφτές σπανακοτυρόπιτες με φύλλο κρούστας!
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το ασπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σωταρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τη βάζουμε αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Παιρνουμε ενα φύλλο, βαζουμε λιγο λαδακι, το διπλωνουμε κατα το 1/3 να ερθει απο πανω, βαζουμε στην ακτη δυο-τρεις κουταλιες γεμιση και τυλιγουμε ρολο και μετα στριφτές
Αυτο κανουμε με τα υπολοιπα φύλλα
Αραδιάζουμε σε ταψια που εχουμε στρωσει λαδοχαρτο, τα περναμε με ελαχιστο λαδάκι, τα βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.