Συνταγές
Εύκολη σπανακοτυρόπιτα με σφολιάτα που ταιριάζει πολύ στο καθημερινό τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
Γέμιση:
1 δεσμίδα σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ. Φέτα τριμμένη
100 γρ. Ανθότυρο τριμμένο
2 αυγά
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι
Μπούκοβο (Chilly) προαιρετικά
Λίγο ελαιόλαδο
Επιπλέον:
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κ.σ νερό η γάλα
Σουσάμι
Λίγα φυλλαράκια αμυγδάλου (προσεκτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σπανάκι να σωταριστει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μπουκοβο. Αφήνουνε μέχρι το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνουμε το σωταρισμενο σπανάκι, τον άνηθο, τα 2 αυγά, τα τυριά, λιγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν.
Ανοίγουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος το φύλλο σφολιάτας, το πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη να μεγάλωσε λίγο και απλώνουμε την γέμιση στο κέντρο.
Χαράζουμε λοξά λωρίδες και βάζουμε σταυρωτά τη μια πάνω στην άλλη πάνω στη γέμιση. Κολλάμε αν χρειαστεί βρέχοντας το δάχτυλο μας σε λίγο νερό.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουµε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο Αφήνουνε 15′ λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.