Συνταγές
Εύκολα και πολύ τραγανά τυροπιτάκια κουρού με τυρί φιλαδέλφεια και λουκάνικα Φρανκφούρτης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά για 2 λαμαρίνες φούρνου:
1 κεσεδακι γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο (250 γρ.) Κάνει και στραγγιστό
130 γρ. Βούτυρο φρέσκο λιωμένο η Βιταμ
250 γρ. ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
1 φλ του Ελληνικού καφέ ξύδι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν παουτερ
Λίγο αλάτι
Γέμιση:
1 συσκευασία (150 γρ.) Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
1 συσκευασία (8-10 μικρά λουκάνικα) Φρανκφούρτης
Λίγη κέτσαπ Στεβιας
Λίγη φέτα τριμμένη
Επιπλέον:
1 αυγό και 3 κ.σ γάλα εβαπορέ για να τα αλείψουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουνε για 5′-10′ λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ζύμη των 50 γρ. και απλώνουμε με τη παλάμη μας να γίνει ένα οβάλ πιτάκι. Βάζουμε λιγη Φιλαδέλφεια και ενα κομμάτι μικρό λουκάνικο και το επανωτιζουμε να κλείσει. Ρολαρουμε να πάρει σχήμα μακρόστενο.
Σε κάποια βάζουμε κέτσαπ και λουκάνικο. Αυτά που κάνουνε με φέτα τριμμένη τα δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και το εβαπορέ. Ψήνουμε στους 180’C βαθμούς αέρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.