Συνταγές
Τυροπιτάκια κουρού με ζύμη γιαουρτιού και πλούσια γέμιση ανθότυρο παρμεζάνα και δυόσμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
Για 1 μεγάλο ταψί
Για την ζύμη:
200 γραμ. γιαούρτι 2% λιπαρά στραγγιστό
100 γραμ. ηλιέλαιο ραφινέ ιδανικά αν υπάρχει
300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κτγ. αλάτι ψιλό
Μεμβράνη φαγητού
Για την γέμιση:
300 γραμ. ανθότυρο
3 κτσ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
1/2 κτγ. ξερό δυόσμο
Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο – έριξα 7 στροφές
Αλάτι – δεν βάζω
Για το πασάλειμμα:
1 αυγό διαλυμένο μαζί με 2 κτσ. νερό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το γιαούρτι μαζί με το λάδι, το αλάτι, και στο τέλος αναμειγνύουμε την φαρίνα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι ο πάτος του κάδου μας, να είναι καθαρός.
Δεν προσθέτουμε νερό καθόλου– είναι πολύ σημαντικό!
Κλείνουμε το μίξερ, τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
φτιάχνουμε την γέμιση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, και βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Συναρμολόγηση:
Μετά ανοίγουμε ένα φύλλο μεγάλο, και κόβουμε στρογγυλά πιττάκια με κούπ – πάτ, ή ποτήρι, ή μπολ, ή ότι έχει ο καθένας.
Βάζουμε στο κάθε πιατάκι, από μια κουταλιά του γλυκού γέμιση.
Το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, και πατάμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες, να ενωθούν.
Αραδιάζουμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας, πριν τα ψήσουμε με το διάλυμα αυγού, με την βοήθεια πινέλου.
Ψήσιμο:
Ψήνουμε στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Συνοδεύουν άψογα τον πρωινό καφέ, μια σαλάτα για ένα γρήγορο γεύμα, ή ότι άλλο φανταστούμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!