Συνταγές
Εύκολα νηστίσιμα πιτάκια λαχανικών με ωραία ζύμη και γέμιση – καλοψημενα και φυσικά πεντανοστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρύσα Μπελια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Για τη ζύμη:
300 γρ. περίπου Αλεύρι ολικής
100 γρ. Αλεύρι καλαμποκιού
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1 μαγιά ξερή
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα μεσαία
200γρ. Ελιές σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δυόσμο ξερό
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλευριά, τη μαγιά, το μέλι, αλάτι, ελαιόλαδο, νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30′.
Όσο η ζύμη μας ξεκουράζεται, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη ντομάτα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε έως ότου μαραθούν.
Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές. Ανακατεύουμε το μείγμα μας.
Αφού έχουν περάσει τα 30′, πλάθουμε λίγο τη ζύμη. Στον πάγκο της κουζίνας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι λευκό ή ολικής. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το φύλλο μας. Γεμίζουμε με γέμιση και κλείνουμε προσεκτικά.
Με ένα πιρούνι, πατάμε τις άκρες για να κλείσουν καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα πιττάκια μας. Ραντίζουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο, αλείφουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε το σουσάμι μας. Ψήνουμε για 20′-30′ στον αέρα στους 180°!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρύσα Μπελια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”