Συνταγές
Εύκολα μπισκοτάκια δίχρωμα χωρίς ζάχαρη με γιαούρτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βικυ Λαγοπατη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κεσεδάκια των 150γρ γιαούρτι φράουλα, 1 κεσεδάκι λάδι(έβαλα μισό ελαιόλαδο μισό σπορελαιο), 1κεσεδακι μέλι, μισό κεσεδάκι βούτυρο καρπών (ότι έχετε), 2 αυγά, εκχύλισμα βανίλιας η 2 βανιλινες, ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 1κγ κανέλα, 1 γεμάτη κ.σ κακάο , 1 φαριναπ, 1 μπεικιν
(Αν βάλετε άλλο γιαούρτι και μετρήσετε με άλλο κεσεδάκι μπορεί να χρειαστείτε αντίστοιχα περισσότερο η λιγότερο αλεύρι καθώς όλα τα μετρησα με το κεσεδάκι των 150γρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός η σύρμα όλα τα υλικά εκτός από αλεύρι , μπεικιν και κακάο. Μόλις αναμειχθούν καλά ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπεικιν να γίνει μια ωραία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα τοιχώματα, χωρίζουμε στη μέση και στο μισό ρίχνω το κακάο μαζί με 1 κσ νερό ή γάλα και ζυμωνουμε καλά να γίνει η ζύμη σοκολατένια.
Αφηνουμε τις ζύμες για 20 λεπτά και έπειτα στρώνω σε ταψί λαδόκολλα και δίνω ότι σχήμα θέλουμε
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα.
Προαιρετικά λιώνουμε 100γρ κουβερτουρα με 1κγ λάδι καρύδας και με ένα κουταλάκι κάνουμε ακανόνιστα σχέδια
Η Συνταγή είναι από Βικυ Λαγοπατη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πολύ ωραίο κέικ αφράτο και λαχταριστό με γιαούρτι και τρούφα για σήμερα!
Η Συνταγή είναι από κ. Popi Pantelidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5 αυγά, 1 1/2 φλ.ζάχαρη, 3 βανίλιες, 1/2 φλ.ηλιέλαιο, 50γρ βιτάμ σε Θ°δωματίου, 1 γιαούρτι 2% (200γρ), 1 φαρίνα, 100γρ τρούφα (1 σακουλάκι)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ηλιέλαιο και το βιτάμ. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι.
Τέλος, ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα περίπου 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Popi Pantelidou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.