Συνταγές
Εύκολα μπαστούνια με τυριά και μπεσαμελ – γίνονται εξαιρετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Ζύμη για πίτες (την είχα κάνει και κρατήσα στην κατάψυξη)
Γέμιση:
500 γρ. Μαλακή φέτα τριμμένη
100 γρ. Κίτρινο τυρί τύπου γκούντα
Ηλιέλαιο
Μπεσαμελ:
100 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 κουπα γάλα
3 κ.σ αλεύρι
Λιγο μοσχοκάρυδο (προαιρετκά)
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη ζύμη μας σε μεγαλες μπάλες
όπως ένα μεγάλο μανταρίνι (όσα βγουν).
Ανοίγουμε κάθε μπάλα με τον πλάστη σε πιτάκι.
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπόλ έχουμε ρίξει μπόλικο ηλιέλαιο και τοποθετούμε ένα ένα τα πιτάκια μέσα στο μπόλ, να βραχούν καλά με το λάδι. Αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Κάνουμε την μπεσαμελ, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο (εδώ προσοχη πόσο θα βάλετε γιατί έχει έντονη γεύση) και μαύρο πιπέρι.
Ανακατεύουμε ζωηρά να πήξη η μπεσαμελ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει χλιαρή και να προσθέσουμε το αυγό. Κατόπιν ρίχνουμε τα τυριά. Παίρνουμε ένα πιτάκι και ακουμπάμε σε επιφάνεια εργασίας. Με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε σε οβαλ σχήμα λίγο φαρδύ. Βάζουμε 2- 3 κ.σ γεμάτες γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε σε ρόλο.
Το στρίβουμε ελαφρά και ακουμπάμε σε λαμαρίνα φούρνου που καλύψαμε
με χαρτί ψησίματος. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπαστούνια από το λάδι που είχαμε μέσα τα πιτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να την κόψουμε.
Μυστικά:
Επειδή η ζύμη ήταν στην κατάψυξη μπορεί να κόβεται λίγο, δεν πειράζει ωστόσο αυτό στο αποτέλεσμα της πίτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”