Συνταγές
Μυρωδάτο, βουτηρένιο ,ζαχαρένιο μπισκοτόδεντρο, καλή απόλαυση και Καλές Γιορτές!!!! Πανέμορφη δημιουργία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για τα μπισκοτα
250 γρ.βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου(εβαλα μονο βουτυρο αγελαδινο)
1/2 φλ.τσαγιου σπορελαιο
200 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1/2 κ.γ.αλατι
1/2 φλ.τσαγιου κορν φλαουερ
1 βανιλια
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
Ζαχαροπαστα για το στολισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το συρμα ανακατευουμε καλα το βουτηρο,το σπορελαιο ,την αχνη,το αυγο και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Προσοχη δεν βαζουμε μπεικιν .
Τη αφηνουμε για 1 ωρα στο ψυγειο.
Ανοιγουμε με τον πλαστη κοβουμε με κουπατ αστερι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 με 20 λεπτα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα στολιζουμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για Εύκολα και υγιεινά μπισκοτάκια με άρωμα πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
110 γρ. ελαιόλαδο
270 γρ. μέλι
1 αυγό
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.γλ κανέλα
1 κ.γλ.μπεικιν παουντερ
600 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ή στο μίξερ πρώτα το λάδι με το μέλι και έπειτα το αυγό.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που τα γράφουμε εκτός το κακάο και ζυμωνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μου.
Βάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε ένα μέρος ζύμης βάζουμε το κακάο και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα σχέδια μου.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 160 στον αέρα 15 με 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.