Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κεσεδάκι (το πιο πάνω του γιαουρτιού) λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι
Φαρίνα κόκκινη που φουσκώνει μόνη της (όση πάρει για μια αφράτη ζύμη που να πλάθετε)
Για τη γέμιση:
3 αυγά χτυπημένα χωριστά (2 για τη γέμιση + 1 για άλειμμα)
2 φλ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (φέτα, ανθότυρο και κίτρινα τυριά)
Μοσχοκάρυδο ή δυόσμο (προαιρετικά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι το βούτυρο τα 2 χτυπημένα αυγά και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε για 1-2 λ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται εύκολα.
Για τη γέμιση: Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Kάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα με τα χέρια μας και προσθέτουμε 1-2 κ.γ. γέμισης ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης μας.
Κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να μη χυθεί η γέμιση, τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να “σφραγιστούν” καλά. Τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι (προαιρετικά) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.